Kiemelt Pagátról

Az elektromos Yale targoncák előnyei

Szerző: 2023-08-16 No Comments
elektromos targoncák

Minden elektromos targoncára igaz

Alacsony karbantartási igény: köszönhetően a motor és a sebességváltó hiányának, kevesebb alkatrészt kell szervizelni és cserélni, továbbá potenciálisan kevesebb a meghibásodások okozta kieső idő a vállalata számára.

Kis fordulási sugár: a hagyományos robbanómotoros targoncákhoz képest az elektromos targoncák általában könnyebb manőverezéssel és fordulékonysággal rendelkeznek. Ez a jobb manőverezhetőség optimalizáltabb raktározást és jobb üzleti teljesítményt is lehetővé tesz.

Zéró károsanyag-kibocsátás: az elektromos targoncák működés közben nem bocsátanak ki káros kipufogógázokat, mint a dízel- vagy gázüzemű homlokvillás targoncák. Üzemeltetésük ideális bel- és kültéren is egyaránt.

Csendes működés: a targoncakezelők és az üzemben dolgozók kényelmét nagyban elősegíti a targoncák csendes működése. Ezzel az előnnyel a 8 órás műszakok is könnyebben telnek.

Visszagurulás-gátló rendszer

A Yale elektromos targoncáiban és raktártechnikai eszközeiben található innovatív biztonsági funkciók közé tartozik a visszagurulás elleni védelmi rendszer. A visszagurulás-gátló nagyban megelőzi a lehetséges baleseteket, így kevesebb kár és személyi sérülés történik a munkahelyen.  A visszagurulás-gátló sok esetben nyújt védelmet a kezelő és környezete számára, de leginkább a rámpán történő ki-be tárolás esetén a leghasznosabb.

A visszagurulás-gátló funkció a targonca aktív állapotában, elengedett gázpedál esetén automatikusan bekapcsol. Rámpán és lejtőn pillanatok alatt történhet baleset olyan targoncával, amelybe nincs beépítve a visszagurulás-gátló.

Figyelem: ez a funkció kizárólag a targonca bekapcsolt állapotában működik! A targoncát sosem szabad lejtőn vagy rámpán elhagyni!

A Yale három- és négykerekű elektromos targoncáiban található innovatív biztonsági funkciók közé tartozik a visszagurulás elleni védelmi rendszer. A visszagurulás-gátló nagyban megelőzi a lehetséges baleseteket, így kevesebb kár és személyi sérülés történik a munkahelyen.  A visszagurulás-gátló sok esetben nyújt védelmet a kezelő és környezete számára, de leginkább a rámpán történő ki-be tárolás esetén a leghasznosabb.

A visszagurulás-gátló funkció a targonca aktív állapotában, elengedett gázpedál esetén automatikusan bekapcsol. Rámpán és lejtőn pillanatok alatt történhet baleset olyan, targoncával, amelybe nincs beépítve a visszagurulás-gátló.

Figyelem: ez a funkció kizárólag a targonca bekapcsolt állapotában működik! A targoncát sosem szabad lejtőn vagy rámpán elhagyni!

A regeneratív fékezés

Az elektromos energiaigény a legnagyobb kihívás, amellyel az elektromos targoncák üzemeltetői szembesülnek. Ellentétben a dízel vagy gázüzemű belsőégésű targoncákkal – ahol az üres tartályba egyszerűen üzemanyag tölthető – az elektromos targonca ólomsavas akkumulátorának feltöltése jellemzően 8 órát vesz igénybe ( Li-Ion gyorstöltési technológia nélkül). Ebből kifolyólag a Yale mindent megtesz azért, hogy a targoncái a lehető legkönnyebben tölthetőek legyenek, a töltés pedig a lehető legtovább tartson.

A regeneratív fékezés olyan innováció, amely fékezés vagy irányváltoztatás során képes visszanyerni a targonca mozgási energiájának nagy részét. Az irány megfordításával a váltakozó áramú motor generátorként működik, amely a mozgást elektromos árammá alakítja, így az akkumulátorok újratöltésére használható. Ez a folyamat meghosszabbítja az akkumulátor üzemidejét, és több üzemidőt tesz lehetővé a targonca működéséhez. Ez a rendszer minden Yale elektromos három- és négykerekű ellensúlyos targoncán elérhető.

A regeneratív fékezés nagy előnye továbbá, hogy a targonca fékrendszerét kíméli, hiszen a targonca villanymotorja lassítja le a targoncát, pont úgy, mint amikor a targoncakezelő rálép a fékpedálra, azzal a különbséggel, hogy a folyamat csökkenti a fékrendszer által termelt súrlódást és hőt, így a regeneratív fékrendszerek a fékrendszer kopását is csökkenti.

AC motorok használata

A váltóáramú motorok nyújtotta előnyökkel – beleértve a korlátozott zajszintet, a nulla károsanyag-kibocsátást és az alacsony karbantartási igényt – könnyen belátható, miért van olyan nagy fogyasztói kereslet az elektromos targoncák iránt.

Először is, a váltakozó áramú motorok ma már lényegesen nagyobb csúcsáram kezelésére képesek, ami drámai nyomaték- és fordulatszám-növekedést eredményez, miközben csökkenti a motor teljes méretét. Ez lehetővé teszi, hogy a váltóáramú motorok gyorsan teljes sebességre gyorsuljanak, így javítva a targonca hatékonyságát. Másodszor, ez a változtatás szükségtelenné teszi a közvetlen érintkezésű keferendszert, javítva a tartósságot és csökkenti az alkatrészek kopásra való hajlamát.

Ezen okokból kifolyólag a Yale nagy hatékonyságú váltóáramú motorokat használ targonca és raktártechnikai berendezések esetében.  A fent felsorolt ​​teljesítményalapú előnyökön túl az AC motorok felhasználóbarátabbak is, mint más, hasonló modellek.

CANbus technológia

A  Yale legtöbb váltóáramú elektromos egysége tartalmaz egy CANbus vezérlőrendszert. A CANbus technológia egyszerűbbé teszi a bonyolult kábelezést, továbbá kommunikációs kapcsolatot hoz létre a targonca egyes rendszerei között: a műszerfal-kijelző folyamatosan visszajelez a kezelő számára és összegzi a különböző szervizkódokat.