Nem a szerencsén múlt

Küldetésünk és víziónk

A Pagát a kezdetek óta törekszik arra, hogy a kínált szolgáltatások és termékek nem csak megfeleljenek, de felül is múlják a piaci igényeket. Állandó gazdasági változások mellett is, mindig képes iparágon belül megújulni, fejlődni, bővülni és stabil pozícióban maradni. Igazolja ezt az a számos, akár évtizedes szerződött partnerünk, vagy azok, akik ha ki is hagytak nálunk pár évet, több év után is visszataláltak a Pagáthoz. Az a tény, hogy a Pagát az elmúlt 30 év alatt Magyarország egyik vezető targoncás cége lett, nem a vakszerencsén múlott.

Magas minőségre, együttműködésre és tisztességre építjük az üzletet. Tesszük ezt rengeteg képzett, alázatos és korrekt szakemberrel, sok munkával, elkötelezettséggel. Mindig keressük a megoldásokat és meg is találjuk azokat; mindenkori célunk, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek és méltó módon képviseljük a magyar targonca piacon az általunk forgalmazott, magas minőségű termékeket.

A Pagát minőség- és környezetpolitikájának célja, hogy szerelési, javítási és munkavédelmi
szolgáltatásainak, kereskedelmi tevékenységének jó minőségével, megbízhatóságával Megrendelőinek bizalmát és megelégedettségét elnyerje és megtartsa úgy, hogy mindeközben óvja a környezetet és jól gazdálkodjon a környezeti erőforrásokkal.

Minden, ami targonca

Ahhoz, hogy a szlogenünkhöz “Pagát – Minden, ami targonca” hűek maradhassunk, szerteágazó kapcsolatrendszerre számíthatunk: a nehéz gazdasági fordulópontokon is igyekeztünk beszállítóinkkal olyan üzleti kapcsolatot kialakítani, hogy számíthassunk egymásra, ahogyan a mi ügyfeleink is számíthatnak ránk. Komoly figyelmet fordítunk dolgozóinkra is, hiszen nélkülük nem tudna a gépezet működni, az általunk kívánt siker elmaradna. Fókuszban tartjuk a munka-magánélet egyensúlyának fenntartását; a Pagát családbarát munkahely.

Azt valljuk, hogy amíg ezen az úton haladunk, addig a folyamatos fejlődés és a csúcsminőség elérhető célok maradnak számunkra. Azt a 100%-ban magyar tulajdonú targoncás céget kívánjuk továbbra is építeni, amely egyre nagyobb szeletét képezi az iparnak és a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyja maga után. Azon túl, hogy a kötelező környezetvédelmi előírásoknak eleget teszünk, évről-évre újabb megoldásokat vezetünk be annak érdekében, hogy dolgozóink és partnereink körében is szemléletformálóan hassunk.

Három évtizede az anyagmozgatásban

2022-es év számokban

óra szervizmunka
0
kiszállás
0
targonca bérleti nap
0
eladott targonca
0

Mérföldkövek

1991
ALAPÍTÁS ÉVE

Az eltérő technikai érdeklődésű alapító tagok ötvözték tudásukat és közös vállalkozásba kezdtek egy XVI. kerületi garázsban. Itt javították meg az első hidraulikus emelőket és újították fel az első targoncákat. Kezdetben általános szolgáltatóként indult a Pagát, majd hamarosan irodát bérelt Budán, ahonnan különféle javítási feladatokat szerelőknek adtak ki.

1992
AZ ELSŐ TARGONCA FELÚJÍTÁSA

Az első targonca felújítása hatalmas feladat elé állította a kis vállalkozás szerelőit- az Állami Nyomda megbízásából egy Balkancar típusú targoncát kellett feljavítani.

1993
ELSŐ HASZNÁLT TARGONCA ELADÁSA

Az első használt targonca eladása – az első értékesítés tárgya egy bolgár targonca volt.

1994
NAGYOBB FLOTTÁK KARBANTARTÁSA
Az általános targonca-karbantartási szerződések megkötése ugrásszerűen nőtt. Jellemzően nagyobb flottával rendelkező nagyvállalatok szavaztak bizalmat a Pagát szerviznek, úgy mint a Metalloglobus, Centrum Áruházak, Skála üzletlánc, Duna Csokoládégyár, Ferroglobus, de a sok kisebb cég targonca-karbantartási igénye szintén a szerelőgárda bővítésére sarkallta a Pagátot. Ez volt az év, amikor a “Pagát” védjeggyé vált.
1996
80 GÉP 0-24 KARBANTARTÁSI SZERZŐDÉSE

 

A Pagát szerviz kinőtte a garázsát, ezért beruházott egy nagy udvarral és többszintes műhellyel rendelkező ingatlanra a XVI. kerületben. A létszám tovább nőtt, és a szerviz nem kisebb megbízást kapott, mint a Taurus Gumigyár 80 targoncából álló flottájának 0-24 órás karbantartási ellátását.

1997
AZ ELSŐ ÚJ TARGONCA ÉRTÉKESÍTÉSE
A Tutidrink Kft.-nek egy vadonatúj Nissan targoncát adott át a Pagát. Ebben az évben az iroda közelebb költözött a műhelyhez, egy XIV. kerületi épületben folyt tovább a szerviz-közvetítői és értékesítési munka, a továbbiakban részvénytársaságként.
1999
ISO 9001 BEVEZETÉSE
ISO 9001 minőségirányítási rendszert vezettünk be.
2001
KÖLTÖZÉS JELENLEGI TELEPHELYÜNKRE
Költözés a jelenlegi, Újszász utcai telephelyre. Egy tető alá került a szerviz és az iroda. 10 éves lett a vállalkozás, 10 szervizautóval és egyre több szolgáltatással bővült a Pagát portfóliója.
2003
KOMATSU TARGONCA MÁRKAKÉPVISELET

 

A Pagát Gold Zrt. lett a Komatsu targoncák magyarországi vezérképviselete.

2004
KOMATSU MÁRKAKÉPVISELŐI HÁLÓZAT

A magyarországi Komatsu targonca márkaképviseleti hálózatának kiépítése.
Ebben az évben a Pagát eddigi legnagyobb targoncaflottáját, 48 db. új Komatsu targoncát adott át a Globus konzervgyárnak.

2005
INDUSTRIA NAGYDÍJ

A vállalat Európa 4. legsikeresebb Komatsu targonca importőre lett, megkapta az Industria Nagydíjat.

2006
1000. HASZNÁLT TARGONCA ÁTADÁSA

Az 1000. használt targonca ás az 500. új Komatsu átadása. A Mast terepjáró targonca márkaképviseleti jogát szintén ebben a évben nyerte el a Pagát.

2007
LITTLE GIANT MÁRKAKÉPVISELET

A Little Giant adaptergyár képviseletének elindulása Az év legnagyobb flotta- átadása 60 db. új Komatsu targonca átadása a Profi Magyarország részére. A Komatsu-era egyik legsikeresebb éve a 2007-es volt, 215 darab eladott targoncával.

2008
1000. ÚJ TARGONCA ÁTADÁSA

Az 1000. új targonca átadása tíz évvel az első után. Újabb 5 szervizautó üzembe helyezése, így a teljes szervizflotta immár 16 autóval járja az utakat országszerte.
Nemzetközi Komatsu márkaképviselői találkozó Budapesten a Pagát szervezésében.
Megalakul a Pagát Rentál Kft., amely a tartósbérlet- konstrukciós gépeladást támogatja.

2009
A VÁLSÁG ALATT IS SIKERES

Az év, amiről sokan nem szeretnek beszélni; a Pagát azonban a kitartó és profi stábbal átvészelte a válság évét, közel 84 új Komatsu targoncát értékesítve. Magyarország legnagyobb ipari kiállításán, a Hungexpo-n megrendezett Industria Kiállításon kiállítóként vett részt.

2010
NISSAN TARGONCA MÁRKAKÉPVISELET

 

A Pagát további kihívásokat és megbízható technikát keresve újabb világmárkával állapodott meg : így vált a Nissan targonca gyári képviseletévé hazánkban, 6 év vagy 6000 üzemóra garanciával. A Pagát épülete mellett, egy közel 2000 négyzetméteres csarnok megvásárlásával új és tágas helyen gyakorlatilag egyszerre kapott helyet Magyarország első és egyetlen targoncamúzeuma, új és használt targonca illetve raktártechnika kiállítóterme, több raktárhelyiség és egy speciálisan felszerelt akkumulátor-regeneráló helyiség.

2011
ÚJ VEZETÉS

A tulajdonos, Bácsi Péter visszavonulását követően Szirányi Zoltánt bízta meg az igazgatói feladatok ellátásával; Csák Péter alapító tag cégvezetőként veszi ki részét a cég irányításában.

2012
SZERZŐDÉSKÖTÉS A MARIOTTI TARGONCAGYÁRRAL

A Mariotti kompakt háromkerekű elektromos targoncái is felkerültek a Pagát új targoncapalettájára. Megújult a weboldal, mellyel díjat is nyertünk. A kijáró szerelőgárda újabb 2 fővel bővült, így a szervizautók száma 18-ra nőtt.

2013
NISSANBÓL UNICARRIERS

Új termék került bevezetésre, mégpedig a nagy múltú DEC márka takarítógépei és vontatói. Az év legnagyobb flotta átadása 11 darab Nissan gázüzemű targonca a Dreher sörgyár részére, valamint 17 meglévő gépük folyamatos szervizére is leszerződött a Pagát, kihelyezett szervizbázissal. A Nissan gyár a technika megtartása mellett tulajdonost és nevet váltott, így a továbbiakban Nissan By Unicarriers gépeket értékesített.

2014
AA PÉNZÜGYI MINŐSÍTÉS, BISNODE HUNGARY

 

AA pénzügyi minősítés a Bisnode-tól, amely igazolja a Pagát szállítói és ügyfelei felé pénzügyi megbízhatóságát, továbbá hogy a cég a magyar piac stabil szereplője. Új arculattal, letisztultabb és egységes megjelenéssel, folyton fejlődő szakértelemmel látjuk el feladatainkat nap mint nap. A Mast csődje után a kiváló spanyol Ausa gyár terepes targoncáit iktattuk be. A környezetvédelem számunka nem csupán zéró emissziós targoncák értékesítésében nyilvánul meg: vállalati autóink között helyt kapott egy Nissan Leaf elektromos autó.

2015
ISO 9001, ISO 14001

 

A Nissan targoncagyár körüli változások, illetve a gyártás kiszervezése Európából, a Pagát -hitvallásának megfelelően- korrekt módon nem tudta volna kiszolgálni vevőit, így év végével szerződést bontott a gyártóval és megkezdte a raktáron lévő új gépek kiárusítását. Az elmúlt évek nyomán a 2015-ös is kiemelkedően sikeres volt a handling-értékesítés területén. 1999 óta érvényes ISO 9001-es rendszerünk kiegészült az ISO 14001 környezetvédelmi tanúsítvánnyal is.

2016
YALE, UTILEV TARGONCA MÁRKAKÉPVISELET

 

Januárban a Utilev targoncák hivatalos forgalmazója, április 1-jétől pedig az egyik legnagyobb targoncamárka, a Yale (Hyster-Yale Group) magyarországi képviselője a 25 éves Pagát lett. Az évfordulót és az új márka bevezetését egy nagyszabású Yale targoncabemutatóval egybekötött rendezvényen ünnepeltük partnereinkkel és szállítóinkkal. Arculatfrissítés keretein belül megújultak szervizautóink és az irodaépület. Az ISO 9001-es minőségirányítási rendszer kiegészült a 14001-es környezetirányítási rendszerrel. Minden erőnkkel arra törekszünk, hogy a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyjuk környezetünkön.

2017
YALE TARGONCÁK A MAGYAR PIACON

Az év, ami azzal telt, hogy a Yale márkát bevezessük, ezt követően hamarosan nagy múltú, komoly cégek beruházásai következnek. Az elektronikus munkalapok bevezetésével nem csak a felhasznált papírmennyiséget minimalizáltuk a környezettudatosság jegyében, hanem ezzel a lépéssel lényegesen megkönnyítettük az adminisztrációs folyamatokat nem csak magunk, de ügyfeleink számára is.

2018
YALE, UTILEV MELLETT AUSA TEREPES TARGONCA MÁRKAKÉPVISELET

 

Az Ausa-val való együttműködés szorosabbá fonódott, így a spanyol gyártó hivatalos képviseleteként forgalmazzuk terepes gépeiket. 2018 a siker éve: válság óta a legnagyobb eladott darabszámot és a legforgalmasabb évet produkálja a Pagát. A forgalmi és eladási rekordok mellett kiépült egy 18 szervizautóból és 23 szerelőből álló országos szervizhálózat. Rengeteg szolgáltatás várja meglévő és leendő ügyfeleinket, legyen szó targoncabérleti megoldásokról, alkatrészről, targonca munkavédelemről vagy komplex logisztikai megoldásokról. A Pagát minden, ami targonca.

2019
BISNODE AAA TANÚSÍTVÁNY MEGSZERZÉSE

 

A „tripla A” a legmagasabb fokú Bisnode minősítés, mellyel a hazai cégek mindössze 0,63%-a rendelkezik. A Bisnode olyan objektív minősítés, mely tovább erősíti partnereink, beszállítóink bizalmát cégünk felé.

2020
ZÖLDÉV A PAGÁTNÁL

 

A környezettudatosság a mindennapjaink részévé vált. Nem csak a munkánkban figyelünk oda még jobban a környezetünkre, hanem partnereinket is a zöldebb megoldások választására buzdítjuk.

2021
30 ÉVES A PAGÁT
30 éves a Pagát

 

Cégünk hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt 30 évben és büszkén mondhatjuk, a nehéz időszakok ellenére is egy összetartó, képzett csapat áll az Ügyfelek rendelkezésére.

2022
Raniero targoncák a kínálatban
raniero carrelli logo

Az 1967 óta működő olasz Raniero Carrelli hatékony emelőgépeket fejlesztett ki, amelyek speciális munkakörülmények között is helytállnak. A Raniero targoncákat sokszínűség, gazdaságos fenntartási költségek, stabilitás és kompakt méretek jellemzik. A Pagát vállalja az akár 25 tonna teherbírású elektromos, dízel vagy gázüzemű Raniero targoncák vizsgáztatását, szervizelését, vagy akár a megfelelő alkatrészek beszerzését is.

Forgalmazott márkáink

Referenciáink

Letöltések