MX16

A legnagyobb kistargonca

Mariotti MX16 – homlokvillás ellensúlyos kisméretű targonca

Az MX16 a legnagyobb targonca a Mariottik között. A kompakt mérete mellett (1615 mm hosszúságú) a többi jellegzetes Mariotti tulajdonsággal felruházott, továbbá 48 V teljesítménnyel és akár 1600 kg teherbíró képességgel bír. Igazi úttörője a technológiai fejlesztéseknek, továbbá a kényelem, a felszereltség és az opcionális kiegészítők széles tárházát kínálja. A legnagyobb kisméretű targonca a Mariottik közül hátsókerék-meghajtású és hidraulikus kormányzási rendszerrel felszerelt.

Megbízhatóság

Váltóáramú technológia

Az összes hajtó- és emelőmotor váltóárammal működik. Ez a technológiai megoldás kevesebb karbantartást igényel, ugyanakkor az energiafelhasználásban és az akkumulátor élettartamában magas hatékonysággal működik. Az MX sorozat 48 V-os akkumulátorokkal felszerelt. A rendszer egy multifunkcionális LCD kijelzőből és 2-4 frekvenciaváltóból áll (az adott verziótól függően), mely az aszinkronmotorok működtetéséhez szükséges. A különféle alkatrészek CAN-bus protokoll segítségével kommunikálnak, amely garantálja a rendszer egyszerűségét és megbízhatóságát. A targoncák összes funkciójának állandó ellenőrzése mellett a rendszer lehetővé teszi a motorok teljesítményének zökkenőmentes és fokozatos vezérlését, a dinamikus gyorsulást rándulások nélkül és az energia visszanyeréses fékezést. Ez jelentősen fokozza a targonca teljesítményét, de mindenekelőtt a targoncakezelő vezetési élményét.

Hatékonyság

Állítható tengelytáv

Az összes modellt jellemzi az állítható tengelytáv, mely tulajdonság markáns különbség a Mariotti targoncák és a hagyományos emelőgépek között. Ez a funkció – amely javítja a targonca vezetési teljesítményét – kapcsolódik az emelőoszlop döntési helyzetéhez. A könnyebb manőverezés érdekében a rakományt megközelítve az oszlopot előre döntjük, így a tengelytáv rövidebbre állítható. Szállítmány nélkül az emelőoszlopot hátradöntve a tengelytávot szélesebbre állíthatjuk, hogy nagyobb stabilitást érjünk el.

Kormányrendszer, szervókormány és oldalmozgató

Egy igazán kompakt és megbízható fogasléces kormányzási rendszer garantálja a pontos irányítást és az alacsony energiafelhasználást. Minden egyes Mariotti targoncában alapfelszereltségként van jelen az integrált oldalmozgató és szervó kormány; ezek garantálják a vezetési kényelmet, valamint a lehető legnagyobb manőverezési képességet és mozgékonyságot, akár a legszűkebb helyeken is.

Extra munkaélmény

Kanyarodási sebesség-kontroll (CSC)

Az MX16 targonca CSC rendszerrel felszerelt, amely a kanyar mértékétől függően, automatikusan csökkenti a targonca sebességét, így a rakomány teljes biztonsággal szállítható.

Multifunkciós LCD kijelző

Ez az LCD kijelző egyértelmű és pontos információkat nyújt az alábbiakról: az akkumulátor töltöttségi szintje, a haladási irány és sebesség, valamint a kormányzott kerék helyzete. Mivel a kijelző a CAN-bus rendszeren keresztül közvetlenül kapcsolódik az inverterhez, további információkat is láthatunk, mint pl. a meghibásodás konkrét leírását. Az integrált konzol lehetővé teszi. hogy a targonca szerviztechnikusa teljes rendszerdiagnosztikát végezzen, ellenőrizze a hibákat és ha szükséges, módosítsa a  targonca beállításait. A kezelő három különböző sebességprogram közül választhat: Magas, Normál és Gazdaságos.

Ergonómia, kényelem és biztonság

Egy targonca vásárlás esetén ez a három szegmens nagy jelentőséggel bír. Az MX-ben a vezető számára kényelmes és ergonomikus fülke áll rendelkezésre. Az MX16  alapfelszereltségében állítható kormánykerékkel, kényelmes, 3 helyzetben állítható komfortüléssel és fejtámlával, továbbá egy állítható kartámasszal is rendelkezik. Az összes kezelőszerv könnyen elérhető, a robosztus iránykapcsolótól a hidraulikus vezérlőtömbig. A kabin praktikus kis tárolóval és palacktartóval felszerelt. Az MX két hajtásmódja van: “nyúl és teknős”. A teknős nem csupán a sebesség csökkentését foglalja magában, hanem a gyorsulás és lassulás alkalmával az energia visszanyerést is. Ez az üzemmód lehetővé teszi a szűk helyeken és nagy emelőmagasságokon történő vezetést. A MX16 alapfelszereltségéhez hozzátartoznak a hátsó biztonsági LED-es lámpák, amelyek a manőverezés során jól láthatóak. A biztonságos munkavégzést tovább erősíti a hangjelzés tolatáskor és a villogó fényjelzés.

MX16

Kiemelt opciós lehetőségek

Modell Névleges teherbírás Súlyközéppont Emelési magasság Üzemmód Munkafolyosó szélesség Építési magasság Hosszúság Szélesség
MX16 1600 kg 500 mm 2980-6180 mm elektromos 2948 mm 1984-2554 mm 2615 mm 985-995 mm

Jellemző felhasználási területek

hulladékhasznosítás

logisztika

italipar

kiskereskedelem

Vásárlás helyett bérbe is veheti!

Tájékozódjon tartós bérleti szolgáltatásunk előnyeiről.

Kérje ajánlatunkat!