Pierino Bravi tulajdonos és cégalapító fejlődés-orientált hozzáállásának köszönhetően a Bravi Platforms ma világszerte elismert mobil platformos személyemelő gyártó cég, amely az alacsony munkamagasságban végzendő hatékony és biztonságos emelési módszerek kidolgozásában úttörőnek számít.

 

Pierino által 1978-ban cég, eleinte építkezéseken nyújtott megoldásokat, majd 1980-ban a  cég neve Braviisol lett, majd az 1990-es évekre már Olaszország egyik piacvezető vállalatai közé tartozott.

 

A hatékonyság kiemelkedően fontos a Braviisol számára, amely 1986-ban megtervezte és felépítette a 18 méteres munkamagasságú első önjáró B.P.3 mobil platformot; Pierino azóta is az innovációs fejlesztésekben látja az ágazat és saját üzletének jövőjét.

 

Bravi filozófiája a következő: “Ha a piac nem kínál megfelelő eszközt, akkor a megoldás egyszerű: találd fel Te!”

1995-ben elkészítették az első hidraulikus oszlopos emelőt, a LUI S.I. (munkamagasság 9 m) és LUI MINI-t, az első kompakt és önjáró platós emelőgépet, amelynek munkamagassága 5 m. Ezt a modellt az évek során folyamatosan fejlesztik, majd végül eljutunk Leonardo HD-ig.

 

2010-ben megkezdődött a termelés bővítése komissiózó gépekkel. A Bravi Platforms márkajelzés már világszinten ismertté vált. A vállalat büszke arra, hogy termékei 100%-ban Olaszországban készülnek és a 40 éves tapasztalat és az ügyfelekkel kiépített kapcsolat világszinten élvonalbeli céggé emelte.

Idővonal

Bravi Pierino megalapítja cégét, mely elsősorban építkezéseket szolgál ki.

Felépítésre kerül az első B.P.3. Modell, önjáró plató, 18 méteres munkamagassággal.

LUI A - egy rögzített változat. Egy moduláris és könnyen szállítható állvány, 9 méteres munkamagassággal.

Az első hidraulikus emelőmodellek: LUI S.I. (9 m munkamagasság) és LUI MINI, az első kompakt és önjáró emelőgép (5 m munkamagasság).

 

LUI 400 - a BRAVI mobil platformos emelők közül az első modell, amely akár már 6 m munkamagassággal működik. Ezt a modellt 2010-ben alakították át LUI 460-ra - működési magassága már 6,6 m, emellett teljes szélessége csak 78 cm.

Az emelőgépek piacán való versenyképesség megőrzésének érdekében a Bravi vállalat a MINI LUI személyemelőre összpontosít, hiszen ez a leginnovatívabb kosaras emelő, emiatt a BAUMA nemzetközi ipari vásáron ezzel a modellel vesz részt. Ettől az évtől kezdve a BRAVI társaság fokozatosan hagyja el a magasabb személyemelőket, hogy kulcsfontosságú szereplővé váljon a könnyű és kompakt alacsony magasságú munkaállványok gyártásában.

CADDY - ebben az évben a BRAVI PLATFORMS piacra dobta a CADDY modelljétl, amely egy könnyen manőverezhető és kompakt komissiózógép, ipari és nagykereskedelmi szektorban történő felhasználásra tervezve.

 

A LEONARDO HEAVY DUTY modell megtervezése, mely hasonlóan az eredetihez könnyű súlyú és kisméretű, ugyanakkor robusztus és nagy terheket képes megemelni.

Az anyagmozgató platformos személyemelők köre kibővül a SPIN-GO modell komissiózó gép bevezetésével, amely egy motoros emelésű tolóoszlopos emelőgép, mely raktári és kiskereskedelmi felhasználásra ideális.

 

A felhasználók igényeinek kielégítésére elkészült a LEONARDO modell második verziója a Bravi Lite: egy basic modell, mely gazdaságosabb és csupán 398 kg össztömegű. Ugyanebben az évben a LEONARDO modell gazdagodik egy speciális kiegészítő létrehozásával a gipszkarton panelek beépítéséhez szolgáló SOLO GYPS adapterrel.

Egy teljes körű reformációs folyamat végén a Caddy típus Bravi Sprint nevet kapta.

 

A BRAVI komissiózó sorozat gazdagodik a Sprint TL-vel, mely egy egyedülálló komissiózó gép, amely megkönnyíti a gumiabroncsok és autókerekek kezelését és raktározását.