Pagátról

Fenntarthatóság 2022

Szerző: 2021-12-01 No Comments

2021-es eredményeink

Az irodai újrapapír, a genotherm használatának mellőzése, az online számlázási rendszer, az elektronikus munkalap, a papírpohár bevezetése, a szelektív gyűjtők kihelyezése és korszerű nyílászárók cseréje az irodában mind-mind apró lépés, de összességében a Pagát 2021 irodai fejlesztései arról szóltak, hogy hogyan tehetjük még zöldebbé és környezetbarátabbá a közvetlen munkakörnyezetünket. Nehezen mérhető, de ugyanakkor talán a legfontosabb eredmény, hogy munkatársaink nagy figyelmet fordítanak a hulladékok szelektív gyűjtésére vagy a felesleges nyomtatások elkerülésére.

A fenntarthatóság 2022-ben folytatódik

A fenntartható környezettel már évek óta foglalkozó Pagát folyamatosan olyan célokat tűz ki maga elé, amelyekkel csökkenti a cég ökológiai lábnyomát, továbbá folyamatosan tesz azért, hogy a szemléletváltás ne csak a Pagát falain belül, hanem azokon kívül is megvalósuljon.  Kulcsszó a tudatosság, amely jellemzi a fejlesztéseinket és a dolgozók felé való kommunikációt.

Yale liion

Hogyan tovább?

30 évnyi tapasztalattal a hátunk mögött pontosan tudjuk, hogy mik azok a fontos részletek, amik nem kerülhetik el egy targoncás és egy logisztikai vállalat figyelmét. A határidők pontos betartásával és a szervizelési, üzemeltetési előírások szem előtt tartásával rendkívül sokat spórolhat, továbbá megkímélheti targoncáját egy felesleges meghibásodástól.

Hogyan hat környezetünkre egy targonca meghibásodása?

Tegyük fel, hogy elkerülte figyelmüket a rendszeres olajcsere és a targonca elromlik. Innentől az események egész láncolata indul el, amely korábban, egy egyszerű karbantartással elkerülhető lett volna. Ezek az események mind kedvezőtlenek az Ön pénztárcájára nézve, de ugyanakkor a környezetre gyakorolt hatásuk sem mellékes. Nézzük meg, mik ezek a hatások:

Yale erp15

Mit tegyen Ön? Mit teszünk mi?

Az egyén felelősége talán ott kezdődik, hogy akár otthon, akár a munkahelyén körültekintően jár el a rábízott eszközökkel kapcsolatban. A cégek felelőssége pedig az, hogy rendszeresen edukálják a kollégákat a helyes eszközhasználattól egészen a legapróbb részletekig. A Pagát Gold felelőssége pedig az, hogy minden egyes Partnerét és Ügyfelét tájékoztatja arról, hogy milyen, a környezetre kevésbé káros alternatívák közül választhatnak. Emiatt érdemes sokat olvasni a technológiai újításokról, melyek lehetővé teszik a számunkra legkedvezőbb elektromos felhasználó targonca használatát, legyen szó hűtőházi, kültéri vagy akár nehézüzemű területekről.

Energiatakarékos és környezetbarát termékeink

Elektromos eszközök

A környezetünkre gyakorolt hatást vásárlóink is befolyásolják. Az elektromos targoncák 90%-kal kevesebb károsanyag-kibocsátással dolgoznak. Habár a beszerzési költségek magasabbak lehetnek, elektromos kivitelű eszközeink üzemeltetési költségei jóval alacsonyabbak, így 2-3 év alatt megtérül a befektetés.

belsőégésű targoncák

Korszerű belsőégésű targoncák

Bár a Yale rengetek erőforrást fordít a fenntartható termékek fejlesztésére, úgy mint az üzemanyag cellás gépekre vagy akár a 2020-ban érkező 6-9t teherbírású elektromos targoncákra, továbbra is léteznek olyan anyagmozgatási feladatok, amikhez továbbra is a belsőégésű targoncák jelentik megoldást. De ebben a kategóriában is figyelemmel lehetünk környezetünkre. A Yale a lehető legkorszerűbb belsőégésű targoncákat gyártja: a STAGE V és STAGE VI emissziós belsőégésű motorok biztosítják a legoptimálisabb energiafelhasználást, melyek a lehető legkisebb károsanyag-kibocsájtással működnek.