Technológia Kiemelt Pagátról

Hogyan növelhető egy targoncaflotta hatékonysága?

Szerző: 2021-04-01 No Comments

Egy egész targoncaflotta kezelése komoly szakértelmet kíván és akár egy teljes ember munkaidejét is lekötheti.

Az anyagmozgatási folyamatok logisztikai láncolata összetett és költséges művelet lehet, emiatt fontos az optimalizálás és tökéletes összehangolás. A targonca flották vezetői olyan flottamenedzser eszközt használnának szívesen, amely lehetővé teszi számukra a flotta valós idejű adatainak kezelését, a működési költségek előrejelzését és optimalizálását. Szerencsések vagyunk, hiszen ez a lehetőség már létezik: a Yale Vision vezeték nélküli flottakezelő rendszere a targonca flották első osztályú asszisztense.

A logisztikai szektor kiaknázatlan erőforrásai

“Az ördög a részletekben rejlik” – tartja a mondás, erre pedig a legjobb példa a logisztika. A ki- és berakodáshoz, rakományok mozgatásához, emeléséhez, szállításhoz, a raktárban és polcon történő tárolásához szükséges berendezések olyan egymásra ható dinamikában mozognak, amelyek könnyen, előre nem látható költségeket okozhatnak, hacsak a flotta fogyasztási és teljesítményi mutatói nincsenek folyamatosan monitorozva. A kevésbé ellenőrzött targoncák esetében fennáll a lehetősége annak, hogy a megtett távolságok, az üzemanyag-fogyasztás, az akkumulátorok újratöltése, a gumiabroncsok kopása vagy az ütközések a teljesítmény csökkenését okozzák. Az egyes paraméterek egymásra hatnak, így ha csak egy szegmens alulteljesít, az egész rendszer rosszabbul fog teljesíteni.

A Yale Vision targonca flottakezelő rendszer fejlesztői arra törekednek, hogy teljes képet és azonnali láthatóságot biztosítsanak a targoncaüzemeltetők számára, hogy adott esetben valós időben tudjanak cselekedni és növelni tudják a vállalat termelékenységét.  A rendszer nagy előnye, hogy nem korlátozódik a Yale márka gépeire: a Vision rendszere alapkivitelben felszerelhető új targoncákra, ugyanakkor beüzemelhető később is, akár más márkájú targoncák esetében, de összeköthető más telephelyeken működő targoncákkal is.

A Yale Vision megoldása 3 lépésben

1. A gépre telepített doboz valós időben rögzíti a vezetési és menetparaméterek adatait. A raktárban lévő Wi-Fi-vel vagy előfizetéses SIM-kártyával azonnal feltölti őket a felhőbe, amelyek ezeket az információkat visszajuttatják az extranetbe.

2. Egy biztonságos mobilalkalmazás segítségével a világ bármely pontjáról elérhetővé válnak az adatok. Bárhol is tartózkodjon, kapcsolatban maradhat flottájával egyszerűen a Google Playen vagy az App Store-ban elérhető mobilalkalmazás segítségével.

3. Biztonságos hozzáféréssel rendelkezik a különböző adatok eléréséhez:

  • Azonnali riasztások, amelyek jelzik a kritikus eseményeket, amelyek azonnali reagálást igényelnek.
  • Valós idejű adatok a flotta tevékenységéről,
  • Interaktív jelentések, amelyek a flotta hatékonyságának optimalizálásához, az üzemeltető teljesítményének javításához és a kezelés teljes költségének csökkentéséhez szükséges információkat tartalmazzák.

További információk

Ha Ön lehetővé teszi a diagnosztikának a távoli elérését, a targonca teljesen konfigurálhatóvá válik.

  • Le kell tiltani a targoncák biztonságos mozgási zónából való kilépési lehetőségét a virtuális korlátokat meghatározó geokerítésnek köszönhetően, így akár lopás esetén is nyomon követhetőek lesznek;
  • Az ütközésre azonnal felhívja a menedzser figyelmét: így tudatosítja a kezelőben a biztonságosabb munkavégzést és emiatt csökkennek a károk. Az ütközést követően történő automatikus leállításnak szintén nagy szerepe van a biztonságos üzemeltetésben, hiszen gyakran maradandó károkat okozhatnak a korai újraindítások.
  • A berendezés diagnosztizálja a sebességváltó, a hidraulikus áramkör és az elektronikai rendszer meghibásodásait és azonnali riasztást eszközöl;
  • Az időszakos karbantartás ütemezése, az akkumulátor vagy gumiabroncsok cseréjére a rendszer szintén felhívja a figyelmet, így megkönnyíti a beavatkozások tervezését, továbbá a karbantartási időket minimálisra csökkenti.

Két további modul opcionálisan elérhető a termelékenység javítása érdekében:

  • az ólom-savas akkumulátorok és azok töltési / kisülési ciklusait folyamatosan nyomon követi, úgy mint a rendellenes működést, az akkumulátor állapotát és élettartamot,
  • az optimális légnyomás megtartása érdekében a gumiabroncs hőmérsékletét figyeli.

A Yale Vision tehát lehetővé teszi a logisztikai vezető számára a targoncák használatának észszerűsítését, a karbantartás előrejelzését és a költségek optimalizálását, így ez a vezeték nélküli technológia hozzájárulhat a hatékonyság növeléséhez és a befektetés megtérülésének felgyorsulásához.