Kiemelt Pagátról

Mesepályázat a Pagáttól

Szerző: 2021-11-03 No Comments
rajzpályázat

Adni jó! művészeti pályázat 6-12 éves gyerekek részére

A Pagát Gold Zrt. által kiírt rajz és művészeti pályázat célja, hogy felhívjuk a figyelmet a rászoruló és beteg gyermekek nehéz helyzetére. A pályázat során a pályázó gyermekek nem csupán ajándékokkal gazdagodhatnak, hiszen nem csak a díjazottak, hanem minden pályázó megtapasztalhatja az „adni jó” érzést. A művészeti pályázaton beérkező minden egyes alkotás után a Pagát Gold Zrt. 1 000 Ft-ot adományoz a Mátrix Közhasznú Alapítvány számára.

Feladat: a pályázat mellékleteként olvasható Suri Lujzi: A kis sárga targonca c. meséje alapján készíts rajzot vagy írd meg a mese folytatását, esetleg írj róla egy verset!  

Pályázók köre: Pályázaton részt vehet minden 6-12 éves gyermek. Egy gyermek legfeljebb egy művet küldhet be.

Pályázat postára adási határideje: 2021. december 6.

Postacím: Pagát Gold Zrt. 1165 Budapest, Újszász utca 43.

A pályázatot emailben, scannelve is elküldheti az info@pagatgold.hu email címre.

A rajz bármilyen papíron, táblán beküldhető, bármilyen íróeszköz használható (színes ceruza, aquarell ceruza, zsírkréta, pasztellkréta, vízfesték, stb.)

A művek hátoldalára vagy az emailben kérjük, tüntesse fel az alkotó nevét, életkorát, címét és a gondviselő telefonos elérhetőségét!

Díjak:

A pályázatok elbírálása korcsoportok alapján történik. Minden korcsoport legjobb 3 pályázója Yale és Pagát ajándékcsomagot kap, melyet postai úton juttatunk el a nyerteseknek.

Korcsoportok:

  • 6-9 éves korig,
  • 10-12 éves korig.

A beküldött rajzok és a scannelt művek eredeti példányai a szponzor tulajdonát képezik, a pályázók nem kapják vissza azokat. A pályázatok elbírálása egy független csoport feladata, akik az alkotó kreativitása és a művészi önkifejezése alapján hozzák meg döntésüket. A pályázaton indulók gondviselői önkéntes beleegyezésüket adják, hogy a kis művészek nevét és műveit a Pagát Gold Zrt. honlapján és Facebook oldalán megjeleníthessék.

Suri Lujzi (10): A kis sárga targonca

Egyszer volt egy kis sárga targonca, aki kedves, bátor és nagyon segítőkész kis gép volt. Ahol tudott, segített. Rengeteg munkája volt, és szívesen is végezte.

Egyszer épp hazafelé gurult a munkából, amikor látta, hogy a szomszéd telep vezetője, Sanyi már nagyon fáradt volt, holott még közel sem végzett a munkájával. Sanyi miután üdvözölte a kis targoncát, megkérdezte tőle, hogy tudna-e segíteni neki: léceket odébb tenni, elvinni, tologatni? A kis sárga targonca megsajnálta Sanyit, és bár ő is fáradt volt, mégis szívesen segített. Így aztán Sanyi és a kis sárga targonca 3 óra alatt végeztek a munkával. A jól végzett munka után a kis sárga targonca már épp indult volna, amikor Sanyi megkérdezte tőle: na és merre mész kis sárga targonca? A kis sárga targonca csak megrázta a villáit, mert ugyan volt egy telep ahol meghúzódhatott éjszakára, de ez nem volt igazi otthon. Sanyi észrevette rajta a szomorúságot, és megkérdezte, hogy akar-e vele lakni. A kis sárga targoncának felcsillantak a lámpái, és boldogan felelt igennel. 

Sanyi megmutatta a helyét a telepen, ahol sok hasonló kis targonca volt már, és bemutatta nekik. A kis sárga targonca pedig boldogan barátkozott az új társaival. A többi dolgozó pedig irigyelte Sanyit, mert lett egy gyönyörű új sárga targoncája, amely nagyon hasznos segítség volt.

Jó alkotást kíván a Pagát csapata!