Kiemelt Raktártechnika Termékeink

Minden a személyemelő és komissiózó gépekről

Szerző: 2023-06-14 No Comments
Spin N Go komissiózó

Mire használjuk a komissiózókat?

A raktárakban a napi rutin része a saját termelés vagy vevők részére történő különböző áruk összegyűjtése, azaz a komissiózás. A komissiózási feladatokat, a raktár méretétől és forgási sebességétől függően különböző gépekkel érdemes megtámogatni. Az ilyen típusú gépek lehetővé teszik a dolgozók számára, hogy gyorsan és biztonságosan begyűjtsék a rendeléseket a raktár magasabb polcairól is. Bár rendkívül gyakoriak, ezek a targoncák és személyemelők sem egységesek: különböző típusúak és többféle funkcióval rendelkeznek. A lehetőségek megértése segíthet a megfelelő eszköz kiválasztásában, amellyel maximalizálhatja a munkafolyamatok hatékonyságát.

A személyemelő

Alapvetően a személyemelő egy olyan gép, amelyre a kezelő felállhat és az emelőplatform egy oszlopon mozgatható függőleges irányban, hogy a kezelő a magas polcokhoz is hozzáférjen. A teljes raklapok helyett ebben az esetben egy-egy dobozt vagy terméket tud kézzel mozgatni a komissiózó.

A Bravi komissiózó személyemelő előnyei

A munkavégzés még sosem volt ennyire biztonságos, mint a Bravi Sprint személyemelővel! Időt és munkaerőt spórolhat, hiszen egy ember sokkal gyorsabban végzi el a feladatokat, ráadásul rövidebb idő alatt. Nincs szükség létrára, ráadásul a legszűkebb folyosókon is könnyebb lesz a munka.

Biztonságosabbá váló termékkezelés:

  • mindösszesen 80 cm széles,
  • akár 5 méteres munkamagasságban is elérhető,
  • szimultán haladás és emelés,
  • gyors és biztonságos munkaeszköz,
  • könnyen tölthető,
  • megbízható, karbantartás-mentes kivitelezés.
Bravi személyemelő
komissiózógép

Magasság és sebesség

Nem minden személyemelő éri el ugyanazt a magasságot. 
Amikor személyemelő komissiózót választ raktárába, válassza ki azt, amely lehetővé teszi, hogy elérjék raktárának legmagasabb polcait. Megkülönböztetünk emelési és munkamagasságot: a gyártó mind a két adatot feltünteti a termék adatlapján. A Bravi Sprint egyszerre képes emelni és haladni, így felgyorsítva a munkafolyamatokat. A maximális sebesség akár 5 km/h is lehet.

Igények felmérése - hol használjuk?

Amint fentebb említettük, a komissiózók egyedi tételek komissiózására szolgálnak, nem pedig ládák, raklapok vagy nagyobb tételek komissiózására. Ennek eredményeként csak akkor kell fontolóra vennie a komissiózó vásárlását, ha rendelkezik ilyen típusú cikkekkel a megrendelések teljesítéséhez. Ha többnyire nagy raklapokat és ládákat mozgat, akkor más típusú targoncára lesz szüksége a napi munka ellátásához.
Jellemző területek:
-
Kiskereskedelem
-
Autóipar
-
Élelmiszer- és italipar
-
Logisztika
Bravi félelektromos emelőgép
Bravi komissiózó

Biztonsági jellemzők

A biztonság mindig a legfontosabb a munkahelyen is. Gondoskodjon arról, hogy munkatársai  pontosan, biztonságosan válasszák ki a rendeléseket! A munkatársak biztonságának megőrzése érdekében olyan felszereltségre van szükség, melyet a Bravi Sprint nyújt: a platform gumiszőnyeggel ellátott, hogy a kezelő ne csússzon meg rajta, lengőajtók vagy az aktív borulás-megakadályozó rendszer. Továbbá a beépített dőlésérzékelő, aktív gödörvédelem és megnövelt hasmagasság biztosítják a stabilitást.  

Munkabírás

A megbízható munkavégzéshez szükséges stabil és strapabíró kivitelezés, amely garantálja a kevés meghibásodást és leállást. A Bravi Sprint komissiózó karbantartás mentes oszloppal szerelt, nincs szükség zsírzásra.  A tartósság mellett fontos szempont a munkaórák száma, melyet egy töltéssel végez a személyemelő. A 110/220 V akkumulátor az igénybevételtől függően teljesít egy teljes műszakot. Amennyiben több műszakos megoldásra lenne szüksége, a Bravi Sprint ólom-savas akkumulátora helyettesíthető gyorsan tölthető Li-Ion akkumulátorral is. A Bravi Sprint munkamagassága eléri az 5 métert, teljesen feltöltött akkumulátorral képes akár 30 km bejárni.

bravi-sprint-01
gumiabroncs tárolása

További tartozékok

A komissiózóhoz a magasságon és a vezetőrendszeren kívül számos egyéb tartozék is rögzíthető. A Bravi Sprint komissiózó gépre különböző adapterek és biztonsági felszerelések csatolhatóak, mint: 

  • autógumi vagy kerék komissió,        
  • vontatható pótkocsi,
  • nagyméretű csomagokra kifejlesztett tartó szerkezet,        
  • oldalt zárt rakodótér. 

A komissiózó segítségével kollégái pontosabban és hatékonyabban dolgozhatnak. Válassza ki az igényeinek megfelelő funkciókkal rendelkező komissiózót, és ne felejtse el felvenni a kapcsolatot a Pagát Gold Zrt-vel, ha segítségre van szüksége. Gépek széles választékával, valamint a szükséges tapasztalattal rendelkezünk ahhoz, hogy az Ön számára legmegfelelőbb gépet válassza.

Ajánlatkérés