Pagátról Kiemelt Raktártechnika

Targoncagumi és görgő lexikon

Szerző: 2021-10-18 No Comments

Milyen kerék ideális a targoncára? Hogyan igazodjak el a gazdag kínálatban?

Targoncák és raktártechnikai eszközök kerekei és görgői számtalan borítással rendelkezhetnek. Összeállítottunk egy kisokost, amelyben Partnereink tájékozódhatnak a piacon elérhető típusok felől.  A Pagát többfajta targonca abroncs márkát kínál: Watts, Marangoni, Solideal, Emrald, Italmatic, Trelleborg, Continental, Barum.
tömörgumi

Tömörgumi (R-B)

A gumi kerekek ár-érték aránya kiváló és gyakran használják ipari alkalmazások, így targoncák esetén is. A gumi kerekek alkalmasak törékeny áruk szállítására is, hiszen zökkenőmentes velük a közlekedés, ráadásul csendes velük a munkavégzés. Arra figyeljünk, hogy beltéri padlón a fekete gumi nyomot hagy.

Nyomot nem hagyó tömörgumi (R-N)

Ezek a fehér gumikerekek nagyon hasonlítanak a fent említettekhez, ráadásul nem maradnak fekete nyomok a padlón. Tökéletes választás az élelmiszeriparban vagy más olyan területeken, ahol rendkívül fontos a higiénia.

Antisztatikus gumi (R-A)

Az antisztatikus gumikerekek tökéletes választást jelentenek olyan veszélyes környezetben, ahol elektromos kisülés lehetséges. Ideális robbanásveszélyes környezetben.

Fúvott gumi (PNEU)

Jellemzően a régebbi targoncákon volt divat használni. Mára a többrétegű tömör gumik is hasonló komfortszintet ütnek meg amellett, hogy kevésbé sérülékenyek.

 

Acélpántos (cushion) gumi (CU)

Az acélfelnire formázott gumiabroncs egyrétegű, emiatt sima padlón érdemes használni. Több féle, sima vagy mintás típus létezik.

 

Habbal töltött gumi

Jellemzően olyan területeken érdemes használni, ahol a gumi könnyen sérülhet, de a fúvott gumi rugalmassága szükséges. Ilyen területek lehetnek például a hulladékfeldolgozó üzemek, autóbontók, roncstelepek.

 

habbal töltött gumi
új raklapszállító

Nylon vagy poliamid kerék (N)

A nejlon kerekek könnyűek és nagy terhet képesek szállítani, ellenállnak a víznek és a vegyi tisztítószereknek. Nem hagynak nyomot a padlón, de fontos megjegyezni, hogy ezek a kerekek kissé hangosak használat közben. Az alacsony tapadás miatt nagyobb valószínűséggel csúsznak meg nedves felületeken. Kis raktártechnikai eszközök esetében Anyagmozgató berendezéseknél nem léteznek nylon kormányzott kerekek.

Acél görgő (S)

Használata csak beltéri és nagy ellenállású talajhoz javasolt. Rendkívül robosztus kialakítású görgők, de hajlamosak nagy zajt csapni.

Poliuretán (PU)

Standard poliuretán kerekek használhatók 8 órás műszakban. Nagyon népszerűek a raklapszállítók között, hiszen a legjobb ár/minőség arányt nyújtják az anyagmozgatásban.

 

Puha poliuretán görgő (PU-S)

Nedves padlóhoz ajánlott görgőtípus. Ez a csendes és rezgéselnyelő anyag nem hagy nyomot a padlón. Ez a típus azonban csak a szabványos poliuretán teherbírásának 70%-át teszi ki.

Nagyteljesítményű poliuretán görgő (PU-P)

Ez a nagy teherbírású anyag tökéletesen alkalmas hosszú műszakokra, még hideg környezetben is. Csak a kerekek választéka áll rendelkezésre elérhető ebben az anyagban.

Nagy terhelésű poliuretán (PU-L)

A nagy terhelésű poliuretán kerekek jobban megfelelnek a hosszú ideig tartó igénybevételnek, kiválóan manőverezhetőek és jobban terhelhetőek, mint a hagyományos poliuretán kerekek.

kézi targonca raktárról
Yale raklapszállító
raklaemelő görgők

Vulkolán® (VU)

A Vulkolan nehézüzemű gépekhez tervezett anyag, amely hosszú munkafolyamatokhoz  használható hűtőházi környezetben.

Nagy sűrűségű Vulkolán® (VU-D)

Nagy sűrűségű vulkolán nagy teherbírású anyag, amely hosszú műszakokban, extrém melegben és nedves felületen is jól teljesít.

Vulkolán® kvarc (VU-Q)

A vulkolán kvarc ideális vontatókerekekhez, ha zsíros vagy csúszós padlón dolgozunk. Érdemes róla tudni, hogy ez az anyag kis nyomokat hagyhat a padlón.

Antisztatikus Vulkolán® (VU-A)

Legyen szó akár robbanásveszélyes környezetről, akár nehézüzemű gépekről, kiváló választás az antisztatikus vulkolán.

Puha Vulkolán® (VU-S)

A puha vulkolán tökéletes kerék intenzív használatra. A zaj és a rezgések jelentősen csillapodnak, hosszú munkavégzés vagy hűtőházi körülmények között. Ez a típus azonban csak a szabványos vulkolán kerék kapacitásának 70%-át teszi ki.

 

Tractothane® (T)

Ez a vulkolán anyag a vontatókerekekhez. A legjobb választás  nedves padlón és hűtőházi  környezetben.

 

Yale raklapemelő