Egyéb

Targoncás jó tanácsok nyári üzemmódhoz

Szerző: 2022-06-19 No Comments

Egy kis odafigyeléssel rengeteg felesleges fejfájástól kímélhetjük meg magunkat!

Érdemes a targoncát alaposan átvizsgálni a nyár kezdete előtt. Hasznos ellenőrzőlistánk segít a nyári karbantartás minden lépésének végrehajtásában és megelőzni a nyári melegben előforduló baleseteket. Töltse le infografikánkat: a praktikus poszterformátumnak köszönhetően könnyedén tájékoztathatja kollégáit is!

ikon_ok

Ha túl erős a sugárzás

Védje magát és a targoncáját a napsütéstől! Napellenző az ablakra, sapka a fejre, naptej a bőrre, sok folyadékbevitel és máris biztonságosan és hatékonyan folyhat a munka. Javasoljuk, hogy a kültéren való munkavégzés során sűrűbben iktasson be szüneteket! Mit tehetünk még? Sokak választják zárt acélkabinos targoncák esetében – amennyiben a telephelyi munkavédelmi előírások engedik – az ajtók leszerelését.

Rendszeres ellenőrzés

Vegyük komolyan a napi ellenőrzési listát, hiszen a nagy forróságban váratlan helyzetekbe kerülhetünk – kivéve, ha az alábbi listán minden nap végigszaladunk:

 

ikon_fuvas
ikon_sugarzas

A forróság nem játék

Fontos, hogy ha lehet, ne hagyja targoncáját a tűző napon, inkább tető alatt vagy árnyékban parkoljon vele, hiszen az egyre erősödő sugárzás nem kíméli a munkagépeket sem. A sugárzás árthat: