Kiemelt Technológia

Újszerű papíripari megoldások a Yale-től

Szerző: 2022-03-23 No Comments

A papíripari munkálatok során különböző targoncákat és raktártechnikai eszközöket használnak a bálázott papírtól a kész papírlapok kezeléséig. A működési igények minden szintű megvalósításához a Yale olyan eszközöket fejlesztett, amelyek megoldást kínálnak a szabványos vagy speciális követelményeknek megfelelő alkalmazásokhoz.

papírfogó targonca
papírfogó adapter

A Yale és a papír

A papíripar egy globális piac, amely évente körülbelül 411 millió tonna árut termel, éves forgalma pedig 180 milliárd euró. A papírt számos alkalmazásban használják a mindennapi életben és az iparban egyaránt, ezért elmondhatjuk, hogy a termékek és alapanyagok széles skáláját kell kezelni.

Általában három fő papíripari termékkör létezik: a cellulóz és újrahasznosítandó áru, papírtekercsek és a raklapos késztermékek.

A papíripar összetett – intenzitástól függően – emiatt a targoncák speciális kiegészítőket igényelhetnek. A különböző méretű és súlyú papírtekercsek, raklapos áruk, és hulladékbálák kezelése kihívást jelent egy üzem számára, ezért fokozottan érvényes a targoncaipar egyik alap mondása: “right forklift for right application”, miszerint a megfelelő targonca választása kulcs a megfelelő felhasználáshoz.
Vállalatunk több 10 éves tapasztalat alapján ajánl megfelelő anyagmozgató eszközöket a felhasználási körülmények és a kívánt intenzitás mellé. A Yale targoncák széles körű specifikációs lehetősége pedig számos olyan megoldást nyújt, amellyel garantált az állandó üzembiztonság. Ezek közül alábbb be is mutatunk néhány példát.

Cool package: papír- és műanyagipari felszereltség

A papír és műanyag feldolgozóipari felkészítés célja, hogy  a megnövekedett igénybevétel ellenére biztosítsa a megfelelő üzemhőmérsékletet és az esetleges hulladék felkapásokból eredő meghibásodásokat megelőzzük.

A Cool package tartalma:

 • bukókereten elhelyezett centrifugális levegő előszűrő,
 • magasított függőleges kipufogó,
 • automatikus motor leállítás a kabin elhagyása esetén,
 • magas hőmérsékletet tűrő hidraulika olaj,
 • olajban futó lamellás fékrendszer,
 • extra motorhűtést szolgáló minősített hűtőrések a túlmelegedés megelőzése végett,
 • meghajtás és motorteret védő hasvédő burkolat: megakadályozza a motortérbe jutó szennyeződést, védi a hajtásláncot és motorhűtő ventilátort,
 • erősített motorhűtő és erősített irányváltós hűtő ventilátor: automatikus irányváltás minden 20. perc után.
 • a motortérben kipufogó hővédelem,
 • Minilevel, joystick irányítás,
 • a döntő és kormány munkahengerek extra védelme,
 • hidraulika lengés csillapító, az emelt áru csillapított mozgatásához.
feldolgozóipar targonca
papírhenger fogó adapter
papíripari megoldás

Papírhenger fogó dönthető oszloppal

Sok esetben a papírtekercseket a teherautók platójának közepén kell szállítani. A Yale kifejezetten a papíripar számára fejlesztett ki egy speciális targonca oszlopot, amely további 250 mm-rel növeli a targonca megfogási képességét, továbbá az oszlop függőleges helyzetbe való visszaállítási funkciója a tekercs lehetséges sérülési lehetőségét minimalizálja.

A felkészítés előnyei:

 • lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy megfeleljenek a középre elhelyezett papírtekercsek szállítására vonatkozó követelményeknek,
 • használati intenzitástól függően a papírtekercsek kezeléséhez szükséges targonca a megszokotthoz képest alacsonyabb teherbírású is lehet.
 • a kisebb méretű targoncaadapterrel együtt is kisebb fogyasztással jár, továbbá kevesebb helyet foglal a raktárban.

Fenntarthatóság

Az egész iparágban globális szinten nagyobb fenntarthatósági erőfeszítésekre van szükség: emiatt a Yale termékskálájában megtalálhatjuk az akár 16 tonna teherbírással rendelkező elektromos targoncákat is. A nagyobb teljesítményű elektromos targoncák és az alternatív energiamegoldások fokozott használata segít csökkenteni a környezetre gyakorolt káros hatásokat.

 

A termékek és a rakomány mérete növekszik
 
A termelékenység növelése érdekében arra is figyelni kell, hogy a biztonságos munkakörülményeket megteremtsük, miközben minimalizáljuk a termék károsodásának lehetőségét. A papíralkalmazások terén szerzett több mint 70 éves tapasztalatával a Yale papírtekercs- és bálafogó adapterei teljes termékskáláját kínálja.
papír Yale

A tudatosság fejlesztése

A papíriparban, mint minden üzemi munka során is a biztonságos működés a legfontosabb prioritás, de szerencsére a fejlett technológiai rendszerek segíthetnek a lehetséges balesetek számának csökkentésében. Az olyan megoldások, mint a Telematics rendszer, segíthetnek a legjobb munkavégzési folyamatok kialakításában, valamint a közelben dolgozó targoncavezetők és gyalogosok tudatosságának növelésében segíthetnek csökkenteni a veszélyes helyzeteket.

A poros és piszkos környezetben végzett munka – mint az újrahasznosítás – azzal a veszéllyel jár, hogy törmelékek rongálják meg a targoncákat és a termékeket. A Yale targoncák törmelék- és porálló tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek csökkenthetik a targoncára és kezelőre gyakorolt negatív hatásokat.

A Pagát Goldnál tudjuk, hogy az ügyfelek olyan anyagmozgatási megoldásokat igényelnek, amelyek a legjobb minőséget és megbízhatóságot kínálják. Bármelyik Yale berendezést is választja, biztos lehet benne, hogy kiváló hatékonyságot biztosít Önnek.