Kiemelt Pagátról

2023. január 24: 32 évesek lettünk

Szerző: 2023-01-24 No Comments
32 éves a Pagát Gold Zrt.

Krisztusi korba léptünk, azaz megkezdtük a 33. évünket. Mit jelent pagátos dolgozónak lenni, tesszük fel magunkban a kérdést: együtt dolgozhatunk évtizedek óta egy sikeres és összetartó csapatban. A mögöttünk álló évekre Bácsi Bencével, a Pagát Gold Zrt. vezérigazgatójával tekintünk vissza.

Hogyan alakult a Pagát sorsa az elmúlt években? Mennyire viselte meg a járvány és a gazdasági instabilitás a céget?

Sok más iparággal, vállalattal szemben szerencsésen jöttünk ki az elmúlt évek nehéz helyzeteiből. Bár az ellátási fennakadások sok fejtörést okoztak, a kiváló külföldi kapcsolatainknak köszönhetően nem állt le egy percre sem a munka, a kollégák gőzerővel dolgoztak minden nap. Az elmúlt 2-3 évben új helyzethez kellett idomulnunk, konkrétan az új targoncák gyártása lassult le, illetve néhány alkatrész beszerzése okozott nehézséget, de ez a helyzet minden egyes ipari területre jellemzővé vált.

Az előző évet hogyan értékeled? Mit mutatnak a számok?

A Pagát továbbra is növekedést tudott elérni: közel 20% -kal nőtt a bértargonca állományunk, sok új nagyszerű vállalattal kötöttünk szerződést, 4 új kollégával bővült a Pagát eddig is kiváló csapata, továbbá telephelyünk egy része korszerűsítésen esett át. Gőzerővel dolgoztunk és meglett az eredménye.

Yale a Pagáttól

Mit gondolsz, mik a cég legerősebb pillérjei, erősségei?

Az elmúlt évünk továbbra is a modernizációról, a technológiai fejlesztésről és a kollégákról szólt. Fontos, hogy minden munkatársunk átlássa azt a komplexitást, amiben működünk és minden egyes helyzetben adekvát módon azonnal tudjon reagálni az Ügyfél kéréseire. Ebben rejlik ugyanis a Pagát ereje: Partnereink problémáit amint lehet, megoldjuk, méghozzá a lehető leggyorsabban, csapatmunkában.

Hogyan tekintesz a csapatra, mire vagy büszke?

Nagyon büszke vagyok arra, hogy cégünk dolgozói között 10, 20 vagy akár 32 éve is kitartóan dolgozó, lelkes kollégák vesznek körül. Amikor közös időt töltünk, legyen szó egy bográcsozásról vagy év végi vacsoráról, hihetetlen energiát ad, hogy látom, a kollégák milyen felszabadultan tudnak egymással beszélgetni, mindenki jó kedvű, jól érzi magát. Ezeket az eseményeket szinte mindenki tűkön ülve várja, alig zárult le az egyik, már várjuk a következőt. A hétköznapokban természetesen nem ilyen könnyed az élet, de a különböző részlegek kiváló csapatot alkotnak és nagyon hatékonyan működnek együtt a többi kollégával is. Alapvetően jó hozzánk bejönni, kevés feszültséget érzékelek. Én is igyekszem inkább motiválni, mint stresszelni a kollégákat.

16 tonnás targonca

Mi számít sikernek, miért választják a céget egyre többen?

A hitelesség és a jó csapatmunka kifelé, a Partnereink felé is jól látható, hiszen amikor egy technikus kolléga minden helyzetben a probléma megoldására koncentrál és a háttértámogatást azonnal megkapja az irodai dolgozótól, az magáért beszél. Nálunk nincs szükség külön motivációs tréningekre, mindenki egy csapat része, mindenki egyenlő és természetes, hogy segítjük egymás munkáját.

Emellett természetesen a szakmai tapasztalatot emelném ki, hiszen a 32 év alatt már mindent láttunk, minden típusú targoncával volt már dolgunk. Büszkén mondhatom, hogy a Yale targonca hazai képviselőjeként is helyt állunk.