Kiemelt Pagátról

40 facsemetét ültetett a Pagát!

Szerző: 2021-05-05 No Comments

40 facsemetét ültetett a Pagát: így zártuk le a "2020 Zöldév: 1 elektromos targonca = 1 facsemete" programunkat

Pagát Gold

Köszönjük, hogy elektromos targoncát választott!

A 2020-as évi zöld programunk üzenete sok partnerünknél célba talált: összesen 40 új elektromos targoncát adtunk el, köztük a népszerű Yale VT-vel, amely egy rendkívül praktikus és sokoldalú kompakt targonca. Emiatt, ígéretünkhöz híven 40 facsemetét ültettünk.

Az elektromos targonca tulajdonosokat folyamatosan, néhány évente értesítjük a kis fák fejlődéséről, hiszen nélkülük nem jöhetett volna létre a Pagát zöldítése!

Olvasson tovább a “2020 Zöldév” programunk megvalósításáról!

Pagát

A kis Pagát-csemeték listája

A helyszín: XVIII. Péterhalmi erdő

A JÖN Alapítvány segítségével ültetett facsemeték a Pilisi Parkerdő kezelésében lévő területen találtak végleges otthonra. A cél az volt, hogy olyan őshonos fákat telepítsenek az erdőbe, amelyek jobban ellenállnak a klímaváltozás hatásainak.

A XVIII. Péterhalmi erdő futóútjai mellett 40 db dézsás csemete ültetése április végén, a nagy esőzések előtt történt, így a kis csemeték locsolása is megoldódott, méghozzá természetes úton.

A JÖN Alapítvány a nyár során arra is ügyel, hogy a borostyán és a bodza sarjakat kordában tartsák a kisfák körül. A kisfák fejlődését folyamatosan figyeljük!

Köszönjük Partnereinknek, hogy targonca beszerzéskor a környezetvédelemre is gondolnak!