Mycros 8C-13

A minitargoncák királya

Mariotti Mycros 8C-13 – homlokvillás ellensúlyos kisméretű targonca

Mariotti Mycros széria a kisméretű targoncák között a csúcskategóriát képviseli. 800-1300 kg teherbírású villás emelőgépek, melyek hátsó-, első- vagy összkerék meghajtásúak lehetnek. A Mycros sorozat emelőgépei méretükhöz képest nagy terhet képesek megmozgatni és ezt a lehető leggazdaságosabb módon teszik. A Mycros egyike a Mariotti legkorábbi sorozatainak, emiatt technológiai fejlesztések során ment végig, mire 2020-ra eljutott a lehető legpraktikusabb, legkényelmesebb és legfelszereltebb kis targoncáig, mely számtalan opcionális lehetőséggel felszerelhető.

Megbízhatóság

Váltóáramú technológia

Az összes hajtó- és emelőmotor váltóárammal működik. Ez a technológiai megoldás kevesebb karbantartást igényel, ugyanakkor az energiafelhasználásban és az akkumulátor élettartamában magas hatékonysággal működik. A Mycros sorozat 36 V-os akkumulátorokkal felszerelt. A rendszer egy multifunkcionális LCD kijelzőből és 2-4 frekvenciaváltóból áll (az adott verziótól függően), mely az aszinkronmotorok működtetéséhez szükséges. A különféle alkatrészek CAN-bus protokoll segítségével kommunikálnak, amely garantálja a rendszer egyszerűségét és megbízhatóságát. A targoncák összes funkciójának állandó ellenőrzése mellett a rendszer lehetővé teszi a motorok teljesítményének zökkenőmentes és fokozatos vezérlését, a dinamikus gyorsulást rándulások nélkül és az energia visszanyeréses fékezést. Ez jelentősen fokozza a targonca teljesítményét, de mindenekelőtt a targoncakezelő vezetési élményét.

Hatékonyság

Állítható tengelytáv

Az összes modellt jellemzi az állítható tengelytáv, mely tulajdonság markáns különbség a Mariotti targoncák és a hagyományos emelőgépek között. Ez a funkció – amely javítja a targonca vezetési teljesítményét – kapcsolódik az emelőoszlop döntési helyzetéhez. A könnyebb manőverezés érdekében a rakományt megközelítve az oszlopot előre döntjük, így a tengelytáv rövidebbre állítható. Szállítmány nélkül az emelőoszlopot hátradöntve a tengelytávot szélesebbre állíthatjuk, hogy nagyobb stabilitást érjünk el.

Meghajtás

A Mycros targoncái az Ön igényeinek legmegfelelőbb meghajtási lehetőségeket kínál: hátsókerék-meghajtás (RWD – 1 kerék) a leggazdaságosabb működéshez; elsőkerék-meghajtás (FWD – 2 kerék) a közepes igénybevételhez, és végül az összkerék-meghajtás (AWD – 3 kerék) a maximális igények esetén. Az AWD modellekben lehetőség van a hátsó meghajtás kikapcsolását, hogy gazdaságos üzemmódban dolgozhassunk.

Kormányrendszer, szervókormány és oldalmozgató

Egy igazán kompakt és megbízható fogasléces kormányzási rendszer mely garantálja a pontos irányítást és az alacsony energiafelhasználást. Ezt a technikai újítást a Mariotti az 1600 kg-nál kisebb kapacitású targoncáinál alkalmazza. Minden egyes Mariotti targoncában alapfelszereltségként van jelen az integrált oldalmozgató és szervó kormány; ezek garantálják a vezetési kényelmet, valamint a lehető legnagyobb manőverezési képességet és mozgékonyságot, akár a legszűkebb helyeken is.

Extra munkaélmény

Kanyarodási sebesség-kontroll (CSC)

Az összes Mycros targonca CSC rendszerrel felszerelt, amely a kanyar mértékétől függően automatikusan csökkenti a targonca sebességét, így a rakomány teljes biztonsággal szállítható.

Gyorsan cserélhető emelőoszlop (QCM)

Innovatív megoldás, amely alapkivitelben szerepel az elsőkerék-,(FWD) és az összkerék meghajtású (AWD) modelleken. A Mycros egy egyedülálló háromkerekű villástargonca állítható tengelytávval, ahol az emelőoszlop független a tengelytől és az első motoroktól, amelyek az alvázhoz rögzítve maradnak (mint például a rögzített tengelytávú targoncáknál). Ez a technológiai megoldás gyors és könnyű karbantartást tesz lehetővé.

Ergonómia, kényelem és biztonság

Egy targonca vásárlás esetén ez a három szegmens nagy jelentőséggel bír. A vezető számára kényelmes és ergonómikus fülke áll rendelkezésre: a Mycros alapfelszereltségében állítható kormánykerékkel, kényelmes, 3 helyzetben állítható felfüggesztett üléssel és egy állítható kartámasszal is rendelkezik. Az összes kezelőszerv könnyen elérhető, a robusztus iránykapcsolótól a hidraulikus vezérlőtömbig. A kabin praktikus kis tárolóval és palacktartóval felszerelt. A teljes sorozatnak két hajtásmódja van: “nyúl és teknős”. A teknős nem csupán a sebesség csökkentését foglalja magában, hanem a gyorsulás és lassulás alkalmával az energia visszanyerést is. Ez az üzemmód lehetővé teszi a szűk helyeken és nagy emelőmagasságokon történő vezetést. A Mycros alapfelszereltségében vannak hátsó biztonsági LED-es lámpák, amelyek a manőverezés során jól láthatóak.

Multifunkciós LCD kijelző

Ez az LCD kijelző egyértelmű és pontos információkat nyújt, méghozzá az akkumulátor töltöttségi szintje, a haladási irány és sebesség, valamint a kormányzott kerék helyzete felől. Mivel a kijelző a CAN-bus rendszeren keresztül közvetlenül kapcsolódik az inverterhez, további információkat is láthatunk, mint pl. a meghibásodás konkrét okát. Az integrált konzol lehetővé teszi, hogy a targonca szerviztechnikusa teljes rendszerdiagnosztikát végezzen, ellenőrizze a hibákat és ha szükséges, módosítsa a  targonca beállításait. A kezelő három különböző sebességprogram közül választhat: Magas, Normál és Gazdaságos. Az utolsó program lehetővé teszi a hátsókerék-meghajtás kikapcsolását az összkerék-meghajtású (AWD) modellek esetén.

Mariotti Mycros 8C-13

Kiemelt opciós lehetőségek

Modell Névleges teherbírás Súlyközéppont Emelési magasság Üzemmód Munkafolyosó szélesség Építési magasság Hosszúság Szélesség
Mycros 8C 800 kg 500 mm 2900-5700 mm elektromos 2684 mm 1940-2592 mm 2348 mm 835-870 mm
Mycros 10C 1000 kg 500 mm 2900-5700 mm elektromos 2684 mm 1940-2592 mm 2348 mm 835-870 mm
Mycros 10 1000 kg 500 mm 2900-5700 mm elektromos 2830 mm 1950-2102 mm 2498 mm 860-960 mm
Mycros 13 1300 kg 500 mm 2900-5700 mm elektromos 2830 mm 1950-2102 mm 2498 mm 850-950 mm

Jellemző felhasználási területek

hulladékhasznosítás

logisztika

italipar

kiskereskedelem

Vásárlás helyett bérbe is veheti!

Tájékozódjon tartós bérleti szolgáltatásunk előnyeiről.

Kérje ajánlatunkat!