Kiemelt Bérlés

Esettanulmány Zallys vontatóra

Szerző: 2023-12-14 No Comments

Egy hajókra specializálódott festőüzem és a Zallys vontató

Egy svéd történet háttere

A cég egy közepes méretű vállalkozás Svédország déli részén, amely hajók festésére és helyreállítására specializálódott. A műhely egy nagy járműtároló teremből, valamint néhány, kisebb helyiségből áll, ahol festés zajlik. Ahhoz, hogy egy hajótestet vontassunk be a műhelybe, egy hosszú gépekkel teli, zsúfolt helyiségen kell átkelni.

Több hónapnyi kemény munka után végre véget ért egy 16 méter hosszú hajó restaurálása és elérkezett az idő a hajó kivontatására. Az egyetlen elérhető módszer az volt, hogy a csónakkocsit egy autóhoz akasztották, és lassan végigvontatták a raktár folyosóján. Ez azt jelentette, hogy a kerekes rakomány nem volt látható, így a manőverezése elképesztő nehézkessé vált. A művelet rengeteg időt vett igénybe, ráadásul gazdasági károk is keletkeztek közben.

A Zallys megoldása

Az eset után az üzemvezető megoldást keresett és a Zallys M6.5 ipari vontató mellett tette le a voksát, hogy növelje a cég hatékonyságát és növelje a biztonságos munkavégzés kereteit. A Zallys M6.5 különösen alkalmas az ilyen nagy súlyú terhek vontatásához, mivel gömb vonófejjel rendelkezik, amely lehetővé teszi a 6000 kg-ig terjedő pótkocsik automatikus és egyszerű csatlakoztatását.

“A Zallys vontató megkönnyítette számunkra a manőverezési műveleteket és egyúttal biztonságosabbá tette a kezelést számunkra is, emellett a berendezés és a hajók épsége is biztosított. Ez egy hatalmas segítséget és fejlesztést jelentett számunkra”.

Zallys M6.5 vontató raktáron

  • Típus: Zallys M6.5
  • Teherbírás: 6500 kg
  • Meghajtás: elektromos
  • Üzemmód: gyalogvezérlésű
  • Gumik: nyomot nem hagyó
  • Minőség: megbízható olasz gyártmány
  • Raktárról elérhető
Pagát Gold

További szolgáltatások a Pagátnál

A 100%-ban magyar tulajdonú, 1991 óta működő Pagát Gold Zrt a Yale targoncák kizárólagos magyarországi forgalmazója. Az 50 fős cég a Yale targoncakereskedés mellett targoncák, raktári berendezések, személyemelők, mobil targonca rámpák és használt targoncák kereskedelmével és bérlésével is foglalkozik. Mindezeket a berendezéseket országszerte 26 szerelő, 20 szervizautóval szervizeli.